”Tarvitsemme jatkossakin oman edustajan eduskuntaan”

Heino Vuorenmaa, Janne Mäkinen

Parhaillaan käymme eduskuntavaalien aikaa, vaalipäivä on ensi sunnuntaina 2.4.

Kylällä kulkiessamme muutamat ovat tulleet sanomaan, etteivät he aio äänestää näissä eduskuntavaaleissa. Osa jopa kehuskelee, ettei hän ei ole koskaan äänestänyt.

Tutkimusten mukaan etelän väkirikkailla alueilla äänestysaktiivisuus on paljon korkeampi, kun meillä täällä maaseudulla. Mitä se tarkoittaa demokratian kannalta, jos meistä monet jättäisivät äänestämättä? Tulosta on mahdoton tietää. Ajattelen, että alueemme ääni olisi vieläkin entisestään heikompi. Mm. tärkeiden asioiden eteenpäin vieminen olisi vaikeampaa, ellei mahdotonta ilman omaa edustajaa.

Haapavedeltä on pitkään ollut oma kansanedustaja eduskunnassa. Aikoinaan tehtävää hoiti 7 vuotta valtiovarainministerinä toiminut Ahti Pekkala ja sittemmin Antti Rantakangas yli 20 vuoden ajan.

Viimeisimmät vuodet ovat osoittaneet, mikä puute meille on ollut, ettei paikkakunnalta ole omaa edustajaa. Erityisesti tämä aika edellyttää, että saamme valittua haapavetisen edustajan, joka ajaa meille tärkeitä elinvoima-, energia- ja tiehankkeiden investointien toteutumista, jotka tuovat alueelle meille kaivattuja työpaikkoja ja veroeuroja.

Tämän ajan politiikka kaipaa käytännönläheisiä ihmisiä päättäjiksi. Olemme vuoden verran seuranneet Timo Mehtälän tuloa politiikkaan. Niin me, kuin monet muutkin ihmiset ovat todenneet ja myönteisesti yllättyneet Timon hyvästä asioihin perehtymisestä asioihin ja hänen ihmisläheisestä vuorovaikutuksesta. Tämän ajan turvallisuuskysymykset suorastaan vaativat uusia ja rohkeita päättäjiä alueeltamme, joka ymmärtää kotimaisen ruoantuotannon ja metsätalouden merkityksen, sekä on heikoimman puolella.

Keskustan Oma maa – koko maa teema sopii erittäin hyvin tähän aikaan. Jos koskaan, niin nyt on syytä katsoa eteenpäin ja ajatella tulevan kauden päätöksentekoa. Koronavuosien jälkeisessä sopeuttamisessa tulee puolustaa pohjoisen ja harvemman asutuksen seutuja. Huolestuneena olemme kuunnelleet monien muiden puolueiden ajavan lähinnä suurten kasvukeskusten asiaa.

Käydäänhän äänestämässä sankoin joukoin sunnuntaina, ellet ole äänestänyt jo ennakkoon.

Meistä kumpikin on jo äänestänyt. Se on paras keino varmistaa oman edustajamme läpimeno.

Hyvää kevään ja pääsiäisen odotusta kaikille Haapavesi-lehden lukijoille.

Vuorenmaa on Haapaveden kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, Mäkinen Haapaveden Keskustan puheenjohtaja.

Lisää artikkeleita

Yleiset

Ilman lapsia tulevaisuutta on turha rakentaa

Suomen syntyvyys on romahtanut. Lapsia syntyy niin vähän, että nykytahdilla suomalaistaustaisten määrä laskee alle miljoonaan seuraavien 90 vuoden aikana. Näin kertoi Helsingin Sanomat äskettäin. Aihe